Saturday, June 9, 2018

DIAM

Posted by Suria Hana at 11:13 PM 0 comments
Dalam diam
Aku menangis

Dalam diam
Aku terus mencintai

Dalam diam
Aku terus merindui

Dalam diam
Aku terus menyayangi

Dalam diam
Aku titipkan doa

FHS
11.12pm
9.5.2108




Tuesday, June 5, 2018

Rindu

Posted by Suria Hana at 8:49 PM 0 comments
Langit yang gelap
Aku mendongak
Cuba mengira
Butir bintang
Di angkasa
Pada bulan
Aku bisikkan 
Kata rindu
Moga para bintang
Mendengar
Biar bulan dan bintang
Sampaikan rinduku
Pada mu

Sunday, May 13, 2018

Awak, saya dan kita

Posted by Suria Hana at 6:49 PM 0 comments
Awak pilih untuk hilang
Saya pilih untuk diam
Kita sama-sama rumit.

Hati

Posted by Suria Hana at 12:04 AM 0 comments
Hati, 
Kata hati, 
Rasa hati, 
Hati mati.

Ku rasakan hidup tak bererti
Tak seperti dulu
Tak mampu ku luahkan
Aku semakin menuju mati

Sunday, May 6, 2018

Coretan Hati

Posted by Suria Hana at 8:13 PM 0 comments
Tahniah, mungkin saat ini kau telah pun rasmi menjadi suami orang.
Aku doakan kau diberi kebahagiaan, kemurahan rezeki, kelapangan masa, kasih dan sayang. Pimpin lah keluarga yang dibina sebaik nya.

Biar sakit mana pun hati aku. Aku tetap mendoakan kau.

Bohonglah jika aku tak terluka. Namun aku pasrah dan redha dengan ketentuaannya. Hanya Dia yang Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk hambaNya.

Saat ini aku masih memikirkan kau. Aku risau keadaan kau. Bagaimana kau menghadapi semua ini. Setelah kau nekad, aku juga nekad. Kerana aku begitu mengenali mu. Mungkin masih ada sisi mu yang lain yang aku belum kenal. Tetapi biarlah aku katakan aku kenali sisi yang aku kenali mu.

Selamat menempuh alam berumah tangga. Semoga kau menjadi ketua keluarga yang baik. Berbincang la bersama sama andai ada yang perlu di bincangkan. Selami lah hati masing2. Jangan seperti kita.


Friday, March 13, 2015

So Real by Maher Zain ft Raef

Posted by Suria Hana at 10:48 PM 1 comments

So Real Lyrics

By: Raef feat. Maher zain
They say that love never lasts
That love never lives to see another day
But what I know deep down inside
It’s what I feel and it’s so real
I gave it up all for You
And there ain’t nothing that I won’t do
All I know deep down inside
It’s what I feel and it’s so real with You!
Chorus:
Allah, everyday I’ll try to be as true as I can to You
‘Cause loving You the best I can

Will always be my number one and only plan
Yes everyday I’ll try to be as true as I can to You
‘Cause loving You the best I can
Will always be my number one and only plan
They say: “You’re out of your mind”
“Don’t you know that love fades away?”
They say: “It only brings you pain!”
But what I feel is so real!
I gave it up and turned to You
‘Cause I know what your love can do
O Allah open up our hearts
And make us feel how it’s so real with You!

Monday, November 17, 2014

Hari-hari Akhir Persekolahan

Posted by Suria Hana at 4:27 PM 2 comments
Assalamualaikum dan hai semua. Pejam celik pejam celik dah masuk November. Sepanjang tahun ni macam-macam telah terjadi.dan begitu juga dengan pengalaman yang telah di timba semasa berada di SKSP. paling tak boleh lupa adalah tugasan yang diberi...haha. Tugasan ni macam wajib je di beri kepada ku. Bahagian DOKUMENTASI & FOTOGRAFI. Always okey.

Menjadi jurufoto semasa Sukan Tahunan la yang paling letih. Ke sana ke sini di bawah panahan cahaya matahari memang la. Letih oi. Habis hitam legam muka i, plus panas membakar tu menjadi punca selesema dan demam. Until now, selesema tu tak lega lagi tau. 

Cut off pasal hari sukan sekejap. Haha.

Setiap hari pergi sekolah harap dapat tengok muka seseorang. Eh, bukan i sorang je yang semangat pergi sekolah sebab tu, sorang akak ni pun sama juga macam i. Tapi i baru je baru-baru ni saja. Ahaha. Well, parking mesti kena dekat dengan kereta dia, tengok kereta pun jadi la.  Korang pun pernah kan macam ni kan? Eh, takkan setakat tu saja. Well, tugasan sebaga jurufoto membolehkan i bercakap juga la dengan 'seseorang' ni. Percakapan nya aduh irit sangat. Dalam mulut ada emas? Susah benor mau dengar suara dia. Lately, dia ada juga cakap dengan i and he started it first. tu pun boleh buat i seronok pi sekolah. Hehe. Macam gedik je kan. Gedik tapi takde la tunjuk kat situ gedik, gedik sesorang je. Hoi, malu la. Yang lain i simpan sendiri je la ye. 

Semua cikgu kat situ baik-baik belaka. Suka bawa makanan. I sampai segan. So i adala juga bawa makanan, kek, agar-agar macam tu la..selalunya desert je la. Hehe. Itu yang i suka buat dan senang. ^_6

I love to be part of the school community. 
 

Kanvas Kehidupan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea